Вести из Херцеговине

Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине

Требиње – Његово Преосвештенство Епископ захумско-херцеговачки Г. Григорије служио је 5. августа 2012. године Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму у Требињу, уз саслужење свештеника Епархије и гостију, оца Владана Перишића и оца Љубише Брњоша. Литургији је присуствовао бројни вјерни народ.

Добрич - У недељу, 5. августа 2012. године, служена је Света Литургија у селу Добрич у цркви Свете мученице Недеље гдје је прослављена и црквена слава уз ломљење славског колача. У присуству вјерника из села Добрич и Међине, Свету Литургију је служио парох Небојша Радић.

Требијово – Свети пророк Илија свечано је прослављен и ове године у селу Требијово код Требиња. Свету Литургију служили су отац Никола Јанковић и ђакон Зоран Алексић, уз присуство великог броја вјерника. Преломљен је и славски колач, а након тога наставило се празнично весеље.

Наданићи - Веома празнично је било у Наданићима крај Гацка на празник Светог Илије Тесвићанина ове 2012. године. Традиционални, вишедеценијски сабор израстао је у озбиљну црквено-народну манифестацију. Као и обично у Наданићима за Илиндан све почиње Светом Литургијом, којом је ове године началствовао старјешина невесињског Саборног храма јереј Зоран Илић уз саслужење пароха наданићког јереја Данила Дангубића, ђакона Милана Стањевића и многобројног вјерног народа. Овогодишњу прославу освјежила је посјета културно-умјетничких друштава из Велике Хоче (Косово и Метохија).

Билећко језеро - Слава цркве Светог пророка Илије на Билећком језеру, који је уједно и слава ХЕТ-а прослављен је свечано и ове године. Црква је ове године украшена мозаиком и иконописом. Свету Литургију су служили јереји Љубиша Брњош и Синиша Шаренац, уз присуство руководећих људи ХЕТ-а и вјерног народа.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка