Вести из Херцеговине

Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине

Стари Дулићи - Епископ захумско-херцеговачки Г. Григорије служио је прошле суботе Свету Архијереjску Литургију и освештао обновљени храм Рођења Пресвете Богородице у селу Стари Дулићи. На Светој Литургији, којој је присуствовао велики број вјерника, Епископу је саслуживало више свештеника. Храм, који је по предању подигла Јелена, кћерка Светог Кнеза Лазара Косовског, веома је лијепо уређен. Велика љубав, вјера и несебичност фамилије Црногорац, која живи у овом селу, изродила је овај храм, а гостопримство и срдачност истих је на све присутне оставила диван утисак.

Послије Свете Литургије домaћини су приредили пригодан програм и веома богату трпезу. Овом приликом Епископ Григорије је у достојанство протојереја-ставрофора увео надлежног свештеника Небојшу Коловића и представио новог пароха автовачког јереја Миодрага Вртикапу.

Сливље - У недјељу, 12. августа 2012. године, у сливаљском новоосвећеном храму Светог Владике Николаја, у склопу традиционалналног сабора „Точак“, служен је парастос Сливљанима пострадалим у потоњем Отаџбинском рату.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка