Вести из Херцеговине

Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине

Мостар - У четвртак, 11. октобра, Eпископ Захумско–херцеговачки и приморски г. Григорије, одржао је предавање на тему „ Црква и живот“ у владичанском двору у Мостару. Предавању се одазвао велики број омладине, ђака и студената, а такође и старијих. У граду, у којем је, поред обнове храмова, потребна и обнова духовног живота, овакво предавање било је јединствен корак. Владика је нагласио да је одлазак у цркву насушна потреба нас као боголиких и слободних бића, а не друштвено наметљива обавеза. Након предавања уприличено је послужење, током којег се владика упознао са плановима и размишљањем српске омладине у Мостару,  и понудио свесрдну подршку Цркве у остваривању њихових циљева.

Мостар. - У суботу, 13. октобра 2012. године, у јутарњим часовима, градилиште Саборног Храма у Мостару, посјетио је и новоизабрани градоначелник Требиња, господин Славко Вучуревић. Дочекао га је и поздравио старјешина Саборне цркве о. Радивоје Круљ, искористивши ову прилику да г. Вучуревићу покаже Храм у изградњи и упозна га са обављеним радовима

Хоџићи - У недјељу , 14.октобра у селу Хоџићи у храму Покрова Пресвете Богородице , свечано је прослављена храмовна слава. Свету Литургију је служио парох автовачки јереј Миодраг Вртикапа.

Дужи - На празник Покрова Пресвете Богородице, поводом крсне славе манастира Дужи, игуман тврдошки Сава служио је Свету Литургију, уз саслужење свештеника Момчила Пејичића, Николе Јанковића, Немање Дражића и Мирослава Ратковића.

Мостар - У недјељу 14. октобра, на празник Покрова Пресвете Богородице Свету Архијерејску Литургију у Мостару служио је Епископ захумско-херцеговачки и приморски Г. Григорије са свештенством. Велику радост празнику и мостарској цркви Рођења Пресвете Богородице дало је вјенчање Бранислава Рајковића и Тамаре Јојић, које је у чин брака вјенчао Епископ Григорије.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине