Вести из Епархије рашко-призренске

-Према вестима из Витине протојереј Драган Којић је добро и здраво и у Витини се са њим налази још 50-так Срба који су под јаком заштитом припадника америчког КФОР-а. У претходна два дана појавила се информација да је отац Драган евакуисан и да је црква запаљена, међутим, хвала Богу, црква је читава. Оштећења су приметна на парохијском дому где су поразбијана стакла и на облизњој српској школи поред цркве. Срби у Витини су потресени збивањима од предходних дана али и чврсто решени да не напусте град.

-Према информацијама из Гњилана црква Св. Николе из 1861. године ипак није уништена и под заштитом је америчког КФОР-а. Неколико српских кућа у близини цркве је опљачкано и запаљено. Није познато колико је Срба остало у Гњилану.

-Манастир у Драганцу и црква у Каменици су такође према информацијама које долазе из Поморавља неостецени.

-Два камиона хуманитарне помоћи из Шапца пристигла су јутрос у село Шилово у организацији невладине организације "Мајка девет Југовића"

-Шеф УНМИК полиције за северни део Косова Бери Полин изјавио је да нема доказа за тврдње да су се тројица албанских дечака удавила у Ибру бежећи пред Србима, јавила је у субогу вече агенција АФП

- еромонах Бенедикт из манастира Свети Архангели данас је обавестио Епархију рашко-призренску да је потврђена вест о минирању цркве у Живињанима. Према речима Прерадовића црква у Драјчићима колико је сада познато није уништена. У Драјчићима живи још 20-так Срба. Ситуација у Средачној жупи је по рецима о. Бенедикта стабилна.

-Протојереј Мирослав Попадић из Приштине данас је евакуисан у Грачаницу где управо треба да се припреми писмени известај о збивањима у Приштини у периоду од 17-20 марта 2004. године.