Вести из Канаде

Вести из Канаде
Вести из Канаде
Вести из Канаде
Вести из Канаде

Мисисага - У недељу, 29. јануара 2012. године, у цркви Сабора Срба Светитеља у Мисисаги свечано је обележен Савиндан. Његово Преосвештенство Епископ канадски Г. Георгије служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслужење протојереја-ставрофора Првослава Пурића, протојереја-ставрофора Љубомира Рајића и ђакона Стефана Икономовског. 

Торонто - У петак, 3. фебруара 2012. године, у цркви Светог Саве у Торонту парастос новоуснулом Предрагу Драгићу Кијуку служио је Његово Преосвештенство Епископ канадски Г. Георгије уз саслужење проте Василија Томића, проте Милутина Вељка и оца Милоша Пурића.

Милтон - У манастиру Светог Преображења у Милтону, од 10. до 12. фебруара  2012, одржаће се јубиларна 30. годишња скупштина Епархије канадске. У раду Скупштине, највишег законодавног тела Епархије, учествоваће преко 110 представника из 34 парохије из свих делова Канаде и чланова епархијских тела, предвођени Епископом канадским Г. Георгијем. Скупштина ће започети призивом Светог Духа у манастирској цркви у петак, 10. фебруара у 12 часова. Рад ће се одвијати у пет одбора: Мисијско-просветни, Издавачки, Законадавно-административни, Финансијски и Одбор за поздраве и резолуције, а у пленуму ће бити расправљани предлози одбора и донесене скупштинске одлуке. Завршетак Скупштине биће у недељу, 12. фебруара, на празник Света Три Јерарха - славу манастирске капеле, када ће Свету Архијерејску Литургију служити Епископ канадски Г. Георгије уз саслужење свих свештеника Епархије. Одговараће хор “Кир Стефан Србин” из цркве Светог Саве из Торонта. Кум славе је протојереј-ставрофор Милутин Вељко из Торонта.

Извор: Епархија канадска