Вести из Крушевачке епархије

Вести из Крушевачке епархије
Вести из Крушевачке епархије
Вести из Крушевачке епархије
Вести из Крушевачке епархије

Лепенац - У суботу, 4. августа 2012. године, када Црква Христова прославља Свету Марију Магдалину, Епископ Давид је служио Свету Литургију у манастиру Светог архиђакона Стефана у Лепенцу уз саслуживање свештенослужитеља крушевачког и жупског намесништва. У петак, 3. августа 2012. године, свештенослужитељи и богословци Епархије крушевачке на челу са својим Епископом Давидом организовали су велико сређивање манастира Светог архиђакона Стефана у Лепенцу крај Бруса. Овај саборни труд довео је до тога да манастир заблиста у свој својој красоти и постане драгоцени бисер Епархије крушевачке.

Јастребац - У четвртак, 2. августа 2012. године, на Светог Илију, у прелепом окружењу планине Јастребац, у вили ЈКП "Крушевац" почела је са радом четврта уметничка насеобина под називом "Молитве на језеру", у организацији aтeљe гaлeриje "Maкy" из Крушeвцa и подружнице Мултимедијалног удружења уметника "Цaр Кoнстaнтин" из Крушeвца. Ово традиционално културно окупљање траје до 9. августа и сабраће еминентне уметнике који ће бити присутни до краја манифестације.

Велики Головод - У четвртак, 2. августа 2012. године, на Светог пророка Илију Епископ крушевачки Г. Давид служио је Свету Литургију у цркви Светог Илије у Великом Головоду крај Крушевца. Епископу Давиду саслуживали су свештенослужитељи Архијерејског намесништва крушевачког. Пре почетка Свете Литургије Владика Давид освештао је нова звона за ову новоподигнуту цркву која ће од сада па довека својим звоном сабирати верни народ на Свету Литургију.

Љубостиња - У среду, 1. августа 2012. године, на празник Светог деспота Стефана Високог и преподобне Евгенију (царицу Милице), Епископ крушевачки Г. Давид служио је Свету Литургију у манастиру Љубостињи уз саслуживање свештенослужитеља трстеничког намесништва. Након Свете Литургије Владика Давид је преломио славски колач.

Извор: Епархијa крушевачка