Вести из Крушевачке епархије

Вести из Крушевачке епархије
Вести из Крушевачке епархије
Вести из Крушевачке епархије
Вести из Крушевачке епархије

Крушевац - У недељу, 23. децембра 2012. г., Епископ крушевачки Давид служио је свету Литургију у цркви Покрова Пресвете Богородице у Крушевцу. Том приликом Владици  су  саслуживали свештенослужитељи града Крушевца.

Крушевац - У суботу, 22. децембра 2012. г., у просторијама Саборног храма светог Ђорђа у Крушевцу је одржано друго предавање у оквиру Школе веронауке за одрасле. Предавач је био протопрезвитер Драгић Илић, који је говорио о историји веронауке у Крушевцу почев 1996. г. Новооснована Школа веронауке је носила име светог владике Николаја Охридског и Жичког.

Крушевац - У суботу, 22. децембра 2012. г., Епископ Давид је служио свету Литургију у Саборној цркви светог великомученика Ђорђа у Крушевцу, уз саслуживање свештенослужитеља овог храма.

Крушевац - У Крушевачком позоришту 21. децембра 2012. г. свечаном академијом и концертом својих ученика Музичка школа "Стеван Христић" обележила је 64 године рада. Акадамији је присуствовао и на почетку присутне благословио Епископ Давид.

Крушевац - На Никољдан је Епископ Давид прославио своју крсну славу светом Литургијом у Саборној цркви светог Ђорђа у Крушевцу. Епископу су саслуживали свештенослужитељи града Крушевца. Том приликом је г. Драгољуб Раичевић одликован Орденом Светог Саве трећег степена.

Варварин – На празник свете великомученице Варваре Епископ Давид је служио свету Литургију у цркви Успења Пресвете Богородице у Варварину уз саслуживање свештенослужитеља Архијерејског намесништва темнићког. 

Бачина - У недељу, 16. децембра 2012. г., у организацији Црквене општине Бачина, у парохијском дому је одржана трибина под називом "Затирање српске ћирилице - план или случај". Предавачи су били књижевник Душко Петровић и проф. Зоран Ђурић. Отац Горан Гајић је отворио трибину пригодним уводним словом, а Душко Петровић је изговорио стихове као илустрацију вишевековног прогона ћирилице.

Крушевац – На празник светог пророка Софонија Епископ Давид је служио свету Литургију у цркви Лазарици уз саслуживање свештенослужитеља овог храма и појање црквеног хора "Свети кнез Лазар". После прочитаног Јеванђеља беседом се сабраном народу обратио презвитер Жељко Марковић, сабрат цркве Лазарице.

Крушевац - У суботу, 15. децембра, у просторијама Саборне цркве светог Ђорђа у Крушевцу отпочела је са радом Школа веронауке за одрасле. У сали парохијског дома прво предавање је одржао и школу благословио Епископ крушевачки Давид. На часовима, који ће се одржавати сваке суботе после вечерње службе, сабрани народ ће имати прилику да пита своје пастире све оно што му је нејасно, а тиче се живота у Цркви.

Извор: Епархија крушевачка