Вести из Крушевачке епархије

Вести из Крушевачке епархије
Вести из Крушевачке епархије
Вести из Крушевачке епархије
Вести из Крушевачке епархије

Буци - Храм Светих бесребреника и чудотвораца Козме и Дамјана у Буцима прославио је славу светом Литургијом којом је, у присуству великог броја верника из овог прелепог подјастребачког села, началствовао протојереј Миломир Глигоријевић, уз саслужење протојереја Ивана Цветковића и јереја Драгана М. Глигоријевића.
Крушевац - На дан Светих бесребреника и лекара Козме и Дамјана, 14. јула 2016. године, свету Литургију у храму посвећеном овим светитељима који се налази у кругу крушевачке болнице служили су  протојереји-ставрофори Ђорђе Милојковић и Љубивоје Радовић, протојереј Радиша Вешковац и ћакон  Стефан Поповић. На светој Литургији окупило се  мноштво верног народа међу којима је било и крушевачких лекара који су дошли да се помоле својим заштитницима Светим лекарима  Козми  и Дамјану који су лечили не само лекарским умећем већ и Речју и силом Божијом. Беседу по Јеванђељу изнео је протојереј ставрофор Ђорђе Милојковић.

Влајковићи - У суботу, 16. јула 2016. године, Епископ крушевачки др Давид служио је свету Литургију у месту Влајковци код Бруса. Село припада блажевачкој парохији. После више од 30 година, Епископ је посетио ову цркву у предивном планинском крају на обронцима Копаоника. Светој Литургији је претходила јутарња служба. Саслуживали су архијерејски намесник жупски протојереј Вукман Петровић, протојереј-ставрофор Градимир Милојевић, надлежни свештеник јереј Милован Соколовић и протођакон Андрија Јелић. 

Љубостиња - Његово Преосвештенство Епископ Давид, после посете Саборној  цркви Свете Тројице у Трстенику, посетио је и манастир Љубостињу 16. јула, кад је као пастир и домаћин, топлим речима добродошлице, поздравио и благосиљао  филмску екипу "Село гори, а баба се чешља" на челу са глумцем сценаристом и радитељем г. Радошем Бајићем.

Извор: Епархија крушевачка