Вести из Крушевца

Вести из Крушевца
Вести из Крушевца
Вести из Крушевца
Вести из Крушевца

У петак, 23. марта 2012. године, одржана је прва овогодишња седница Епархијског савета Епархије крушевачке којом је председавао Епископ крушевачки Г. др Давид. Седница Епархијског савета протекла је у подношењу извештаја и предлога који су од суштинског значаја за живот наше Богом спасаване Епархије крушевачке. После поднетих финансијских извештаја, извештаја о изградњи Епископског двора, извештајâ Просветног одбора и Информативне службе, Епископ крушевачки обавестио је чланове савета о формирању Радио-телевизије „Наос“ Православне Епархије крушевачке што су чланови савета једногласно усвојили.

Раније, дана 21. марта 2012. године владика Давид посетио је и благословио болеснике онколошког одељења болнице у Крушевцу. Владика се сусрео и са лекарима овог одељења са којима је разговарао о пошасти 21. века – канцеру.

На Светог Мученика Кодрата Коринтског, 23. марта 2012. године, Епископ крушевачки Господин Давид служио је у касарни у Паруновцу крај Крушевца парастос погинулим борцима 125. моторизоване бригаде који су своје животе положили бранећи Косово и Метохију 1999. године.

Дана 24. марта 2012. године, на Светог Софронија Јерусалимског, Епископ крушевачки Господин Давид служио је Свету Архијерејску Литургију у цркви Светог Агатоника на Старом крушевачком гробљу, уз саслуживање свештенослужитеља крушевачког намесништва.

У Недељу Пету Великог поста – Средопосну, владика Давид служио је Литургију Светог Василија Великог у Саборном храму Светог Великомученика Ђорђа у Крушевцу уз саслуживање свештенослужитеља ове цркве. На Литургији владика је протопрезвитерским чином одликовао презвитере Александра Ерића и Драгића Илића, свештенослужитеље овог светог храма.

Дана 25. марта 2012. године питомци 38. класе Војне Гимназије из Београда посетили су са својим вероучитељем свештеником Јованом Бабићем Лазарев град Крушевац и Саборну цркву Светог великомученика Георгија. Питомце је примио домаћин, Епископ крушевачки Господин Давид.

Извор: Епархија крушевачка