Вести из Нишке епархије

Вести из Нишке епархије
Вести из Нишке епархије
Вести из Нишке епархије
Вести из Нишке епархије

Алексинац - 24. маја предшколска установа вртић "Лане" је прославио своју крсну славу Свете равноапостолне Кирила и Методија. Малишани су заједно са својим васпитачима спремили приредбу у којој је истакнут просветитељски значај Свете Браће. Свештенство храма Св. Николе и мерошински парох протојереј Славољуб Петровић су пресекли славски колач.

Алексинац - Торжествено смо прославили храмовну славу Пренос моштију Светог Оца Николаја Мирликијског. Након Св. Литургије је извршен опход око храма и пререзан je славски колач. После резања славског колача, верни народ је позван у конак на послужење.

Лесковац - Библијска школа, која је пре две године почела са радом у Лесковцу, све више добија на значају. Поред локалних теолога ( свештеника и вероучитеља ), предавања повремено одржавају еминентни професори Београдског и Нишког универзитета, као и професори Нишке богословије. Са господином др Владаном Таталовићем договорена је сарадња са Библијским институтом који ради при Богословском факултету у Београду. Посредством Библијског друштва Србије, који је главни покровитељ Библијске школе – предавање у Библијској школи прошлог месеца, одржао је протојереј ставрофор др Драган Милин, дугогодишњи професор Старог Завета на Богословском факултету у Београду. Он је говорио на тему: '' Зашто праведници страдају а грешници благују у овом свету.'' Једноставним језиком, али бритко и јасно он је читавих сат и по времена држао пажњу шездесетак слушалаца. Након предавања професор Милин је одговарао на бројна питања, од којих су нека условно речено била провокативна, јер поред православних, Библијску школу похађа и неколико протестаната, углавном Рома. Професора Милина који је у Лесковцу боравио са супругом која је пореклом Лесковчанка, дочекали смо и испратили у срдачној атмосфери.

Извор: Епархија нишка

Вести из Нишке епархије
Вести из Нишке епархије
Вести из Нишке епархије
Вести из Нишке епархије