Вести из Шумадије

Вести из Шумадије
Вести из Шумадије
Вести из Шумадије
Вести из Шумадије

Аранђеловац - У недељу месопусну, на дан светих Фотија Цариградског и Вукола Смирнског 19/6. фебруара 2012. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је уз саслужење неколико свештеника орашачког намесништва Свету Архијерејску Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу. Првојерарх Цркве Божије у Шумадији са љубављу и радошћу долази у град под Букуљом јер свештенство и верни народ са љубављу и радошћу дочекују свог Епископа, што се показало и овог пута.

Барајево - У уторак 21. фебруара 2012. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Спаљивања моштију Светог Саве у Барајеву. У току Литургије причестио се велики број свештеника, деце и верног народа. Тема свештеничког семинара била је Пастирска служба у измењеним друштвеним околностима. Предавачи на поменуту тему су били: протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, др Биљана Анђелковић, и крагујевачки свештеници Драган Поповић и Немања Младеновић.

Крагујевац - У четвртак 16. фебруара, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу уз саслужење братства овога Светога храма.

Извор: Епархија шумадијска