Вести из Зворничко-тузланске епархије

Вести из Зворничко-тузланске епархије
Вести из Зворничко-тузланске епархије
Вести из Зворничко-тузланске епархије
Вести из Зворничко-тузланске епархије

Добој - Владика зворничко-тузлански Василије служио је на празник светог пророка Софонија свету Архијерејску Литургију у Спомен-храму светих апостола Петра и Павла у Добоју. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Ратко Врачевић, протојереј Душко Недић и протођакон Жарко Мијатовић. Владика је одликовао архијерејског намјесника добојског протојереја Растка Максимовића правом ношења напрсног крста.

Бијељина - Братство и сестринство Пресвете Богородице Тројеручице уручило је 100 пакета хране, брашна, хигијенских средстава и пакетића за дјецу породицама које имају дјецу са посебним потребама. Владика зворничко-тузлански Василије, чијим благословом је Удружење основано, истакао је да је Удружење са свештенством и уз помоћ Скупштине града Бијељине и Епархије канадске подијелило помоћ молећи се Господу да просвијетли разум, оплемени срце и душу онима који су доброг материјалног стања како би имали осјећаја за оне који траже љубав ближњих више него ико.

Добој - Епископ Василије је служио на празник светих мученика Мине, Ермогена и Евграфа свету архијерејску Литургију у Саборном спомен-храму Рођења Пресвете Богородице у Добоју. Епископу Василију су саслуживали протојереј Драгиша Симић, јереј Горан Пањков и протођакон Славољуб Милошевић. - Налазимо се у данима поста, данима ишчекивања радосног празника Рођења Христовог. Право је вријеме да преиспитамо да ли смо уистину са Богом, да ли смо Његова дјеца, да ли љубимо једни друге и чинимо једни другима добро? Ево нам прилике да преиспитујемо своју савјест, браћо и сестре“, истакао је Владика Василије и додао: - Желим свима вама и себи да нам Господ опрости гријехе и да будемо благодарни Господу на свему и за све што нам пружа. Нека вас благослови Свемогући Бог, Отац, Син и Дух Свети. Владика Василије је захвалио хору „Богољубље“ на великом труду и доприносу љепоти богослужења и Скупштини Општине Добој на до сада изграђеним темељима будуће спомен-собе жртвама Отаџбинског рата добојске регије.

Извор: Епархија зворничко-тузланска