Најаве

Свечана Литија поводом Недеље Православља у Крушевцу

Позивамо свештенство и вернике Епархије крушевачке да 1. марта 2015. године учествују у свечаној литији поводом прославе Недеље Православља у Крушевцу. Окупљање свештенства и верног народа је у 10,30 часова испред Саборне цркве, а свечана литија полази у 11 часова. Литија ће кренути од седишта Епархије крушевачке (Саборна црква Светог Ђорђа) и проћиће градским улицама све до цркве Лазарице, где ће бити служен молебан за оне који су заблудели и отпали од Цркве.

Дани ћирилице у Баваништу

Удружење ''Дани ћирилице Баваниште'', под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, 26222 Баваниште, ул. Ж. Зрењанина бр.3, тел. 013/751-080, 065/5751-080, е-mail: danicirilice@gmail.com, www.cirilica.org.rs, расписује

К О Н К У Р С

намењен ученицима основних и средњих школа из следећих области:

1. Литерарни рад на тему: ДА СЕ ЈА ПИТАМ...
2. Илустрација мотива из народне песме или приче по избору
3. Калиграфски препис текста народне пословице
4. Иницијал (прво слово имена учесника)
5. Израда лутке у ношњи из бакиног родног краја

Одигитрија: Упис нових ученика

Управа Школе иконописа „Одигитрија“ Епархије зворничко-тузланске у Бијељини и Управа Школе иконописа „Небеска Царица“ Епархије зворничко-тузланске у Брчком у току јануара и фебруара 2015. године расписују конкурс за упис нових ученика.

Кандидати који конкуришу за упис у прву годину школовања дужни су да донесу мапу радова: најмање десет цртежа (теме по личном избору) и најмање пет сликаних радова по личном избору кандидата (пејзаж, мртва природа, слободна композиција и сл.). Документација и мапе са попуњеном пријавом за конкурс подносе се лично.

Контакт телефон:

- 065 321 053 - Кристијан Р. Кубатлија, конзерватор и рестауратор
- 065 858 532 - Зорана Вуковић, иконописац
- 065 312 055 - Гордана Пачавра, иконописац

презвитер Васо Ј. Поповић,
космитор Школе иконописа "Одигитрија"