Најаве

Конференција у Источном Сарајеву

Српска православна црквена општина которачка у Добрињи, Источно Сарајево, организује Прву међународну конференцију српске православне омладине под називом „Само слога Србина спасава“ од 15. до 20. јуна 2015. године у Источном Сарајеву.

Намјера организатора Конференције је да окупи младе из Босне и Херцеговине, региона и дијаспоре, који ће се током њеног трајања упознати са историјом настанка, постојања и чувања културних и вјерских објеката, српског језика и ћириличног писма у БиХ. Такође, млади ће посјетити најзначајнија српска културна и вјерска мјеста у БиХ. Значај конференције се огледа у томе што се српска православна омладина окупља како би се  сачувало јединство српског народа, језика, вјерског и етничког идентитета, без обзира на то гдје се налазили или живјели.

Моба 2015.

Петнаеста МОБА у манастиру Соко биће одражана и ове године
од 19. јула до 5. августа.

МОБА je саборовања деце из Србије и дијаспоре које се, благодарећи Епископу шабачком г. Лаврентију, оснивачу и покровитељу “ Мобе“, одржава са жељом да млади упознају основна јеванђељска начела: живети у љубави и радости, бити на корист Господу и Отаџбини, породици и ближњем. На МОБУ се могу пријавити деца узраста од 8 до 25 година. Уз пријаву је потребно послати кратку биографију са фотографијом, уз обавезну назнаку да је полазник веронауке, као и благослов надлежног свештеника. У пријави навести активности и учешће у животу Цркве, интересовања. Пријаве слати на manastirsoko@gmail.com и eparhijasabacka@gmail.com.