Владика Андреј служио у манастиру Ваведење

Владика Андреј служио у манастиру Ваведење
Владика Андреј служио у манастиру Ваведење
Владика Андреј служио у манастиру Ваведење
Владика Андреј служио у манастиру Ваведење

У недељу, 24.маја 2015. године, на празник Светих равноапостолних Кирила и Методија, великих просветитеља и учитеља словенских, на велику радост Световаведењске обитељи свету Литургију је служио Преосвећени Епископ аустријско-пвајцарски г. Андреј.

У храму испуњеном верним народом и децом, уз пратњу Дивне Љубојевић и хора Мелоди, владика Андреј је богослужио, причестио верни народ и одржао дирљиву и надахнуту беседу у којој је пренео топле и срдачне поздраве верног народа Епархије аустријско-швајцарске и италијанско-малтешке и замолио присутне да се увек молитвено сећају и буду у духовној блискости са браћом и сестрама у дијаспори.

Сестринство манастира Ваведења са великом радошћу и љубављу је дочекало владику Андреја, кога познаје још из његове ране младости када је он као богољубива и млада душа кренуо пут Србије и Свете Горе из Немачке у којој је рођен. Монахиње се сећају Владике као студента, монаха, јерођакона, јеромонаха који их је посећивао, преносио своје утиске и одушевљења са својих путовања и сусрета са духовницима широм Православља.

Нарочито су сестре волеле кад им тадашњи млади и пун радости јеромонах Андреј отпева неколико лепих духовних и богослужбених песама, или прикаже фотографије места и светиња које је посетио. Посебну радост и част владика Андреј је учинио Ваведењском сестринству тиме што је дошао са својом мајком. 

После свете Литургије сестринство Свето-Ваведењског манастира припремило је послужење и трпезу љубави за драге госте.

Манастир Ваведење, Београд