Владика Атанасије богослужио у Копривни

Владика Атанасије богослужио у Копривни
Владика Атанасије богослужио у Копривни
Владика Атанасије богослужио у Копривни
Владика Атанасије богослужио у Копривни

Старомајдански парох Невен Маринковић одликован чином протонамјесника, а парох сански јереј Ален Марић чином протонамјесника

Дана 25. јуна 2017. године, када наша света Црква прославља велике подвижнике Преподобног Онуфрија Великог и Преподобног Петра Атонског, свету архијереску Литургију у селу Копривна код Оштре Луке служио је Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије уз саслужење протојереја-ставрофора Петра Миловца, пароха оштролучког, јереја Невена Маринковића, пароха старомајданског, јереја Алена Марића, пароха санског, и протођакона Николе Перковића.

Након свете архијерејске Литургије, у данима Петропавловског поста, причестио се и благочестиви народ ове парохије. Говорећи о важности подвижничког живота Владика је истакао: -Тешкоће нашег живота изазивају трпљење, а трпљење ствара истрајност и умјеће, а кроз које се опет ствара нада, а нада разведрава небо без обзира колико је мрачно. Светитељи које данас прослављамо јесу слика свих оних који су се уклопили у Божји план и остали у добром плану Божјем за овај свијет. Зато су они од Господа Бога похваљени и прослављени као свети људи Божји.

Похваљујући рад свештеника и вјерног народа, епископ Атанасије одликовао је пароха старомајданског јереја Невена Маринковића чином протонамјесника. Владика је пароха санског јереја Алена Марића одликовао чином протонамјесника. -Ово је признање њима али и вјернима ових парохија на изградњи црквеног живота и овог нашег простора, нагласио је владика Атанасије у својој поруци окупњеном народу.

За угледне званице свештеник Невен Маринковић приредио је трпезу љубави у своме дому. Захваљујући на указаном повјерењу и части, свештеници су Епископу уручили скроман поклон као знак пажње и молитвеног сјећања.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка