Владика Атанасије: Имајте поверења у своју Цркву

Владика Атанасије: Имајте поверења у своју Цркву
Владика Атанасије: Имајте поверења у своју Цркву
Владика Атанасије: Имајте поверења у своју Цркву
Владика Атанасије: Имајте поверења у своју Цркву

У недељу, 22. октобра 2017. године, верујући народ Прибоја са великом радошћу и љубављу је дочекао свог духовног пастира, Његово Преосвештенство Епископа милешевског г. Атанасија, који је у храму Васкрсења Христовог служио Божанску Литургију.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Ранко Милинчић, старешина храма Светог кнеза Лазара у Старом Прибоју; протојереј-ставрофор Марко Папић, старешина Васкрсењског храма; протојереј Спасоја Вујанић, парох новоприбојски; јереј Ненад Тешић, парох бањски; и протођакон Никола Перковић. За певницом су појали протојереј Мирослав Јовановић и јереј Немања Вранић, пароси прибојски, као и ученици веронауке О.Ш. „Десанка Максимовић“ из Прибоја.

Мноштво људи се сабрало на торжественом литургијском сабрању са жељом да се напоје на извору Божје мудрости и љубави, да чују Реч Божју која оживљава, окрепљује, исцељује и храбри. Њих тридесетак је приступило светој чаши и причестило се Телом и Крвљу Христовом на спасење и на живот вечни.

У својој надахнутој беседи епископ Атанасије је подсетио присутне на јеванђељску перикопу у којој Господ и Спаситељ наш Исус Христос моли Оца Небескога да учини да следбеници Његови, односно ми, будемо једно, да будемо у слози, толико јединствени као што су Отац Небески и Син Божји. -Највећа је пропаст и несрећа када нема слоге, када нема јединства са Богом и међу ближњима. Данас има много искушења, много секти и раскола. Избегавајте то, имајте поверења у своју Цркву, јер њу надахњује Дух Свети, Отац Небески је руководи, а Христос је глава Цркве и Спаситељ наш. Имајмо дакле поверења у Бога који нас воли, у Његову Цркву, имајмо поверења једни у друге, волимо једни друге и молимо се једни за друге, поучио је Владика сабраном народу.

Беседу епископа Атанасија можете послушати овде.

За трпезом љубави која је потом уследила повео се богоугодни разговор у току којег је још једном наглашена неопходност подизања културно-просветног центра при овом светом храму у коме ће се народ сабирати после свете Литургије и водити душекорисне разговоре а млади људи духовно и културно изграђивати на радост и корист своје Цркве.

Извор: Епархија милешевска