Владика Атанасије служио у Доњој Превији

 Владика Атанасије служио у Доњој Превији
 Владика Атанасије служио у Доњој Превији
 Владика Атанасије служио у Доњој Превији
 Владика Атанасије служио у Доњој Превији

У недјељу Светих Праотаца, 25. децембра 2016. године, на дан када наша Света Црква прославља Светог Спиридона, Епископа тримитунског, парохију превијску у општини Рибник посјетио је Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије и том приликом у храму Светог великомученика косовског кнеза Лазара у Доњој Превији служио свету архијерејску Литургију.

Саслуживали су протојереј Мирко Моравац, парох превијски, протонамјесник Дејан Зељкић, парох рибнички, и протођакон Никола Перковић. У светој Литургији су учествовали многобројни вјерници и скоро сви су се причестили Тијелом и Крвљу Христовом.

У току eвхаристијског сабрања окупљеном народу Божјем обратио се Преосвећени Владика који је најприје похвалио труд и љубав вјерника сабраних у храму Божјем упркос веома ниским температурама и хладом времену. -Ваша вјера се препознаје и у вашем литургијском животу, а и овај дивни храм са својом љепотом и грандиозношћу свједочи вашу велику вјеру и љубав. Ваша вјера у коју сте се обукли и чији штит носите, побјеђује и хладноћу и све друге недаће. Важно је да имате план, јасан план живота и циља вашег живота. Овај храм је неко добро нацртао, пројектовао и испланирао, зато је овако лијеп и споља и изнутра. Бог је такође прије стварања свијета имао јасан план свијета и његовог циља. Зато је диван свијет и дивна творевина Божија, те се у њој огледа и љепота Божја. Ту љепоту једино може нарушити човјек погрешном употребом и одступањем од плана спасења, а то значи својим гријесима. Зато је потребно да имамо план и да знамо шта је циљ нашег живота. Наш план, наш пут, али и наш циљ је, браћо и сестре, Христос и заједница са Њим у Вјечном Царству Његовом, рекао је, између осталог, у својој бесједи епископ Атанасије.

Сабрање је настављено у парохијском дому, гдје је прото Мирко са својом протиницом за епископа и свештенство припремио трпезу љубави.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка