Владика Давид служио Свету Архијерејску Литургију у Трстенику

 Владика Давид служио Свету Архијерејску Литургију у Трстенику

У недељу 21. по Педесетници и на празник Светог великомученика Арете, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Силаска Светог Духа на апостоле у граду Трстенику.

На Светој Литургији саслуживали су: протојереј-ставрофор Милосав Егерић, протојереј Момчило Ивановић, јереј Радомир Косовац, јереј Владимир Трошић, ђакон Перица Стојић и ђакон Јован Миленковић.

Након Свете Литургије и трпезе љубави, Његово Преосвештенство је посетио зграду Скупштине општине Трстеник. Епископа је дочекао председник општине господин Стеван Ђаковић са својим сарадницима.

Председник општине је пригодним речима поздравио Епископа, а онда је у згради одржан састанак на коме је поменуто да је Епископ крушевачки први од црквених великодостојника који је посетио зграду Скупштине општине Трстеник.

У наставку, Његово Преосвештенство је у трстеничком храму служио чин венчања. У овој Светој тајни сјединили су се у брачну заједницу женик Мирољуб Симеуновић из Пољне и невеста Ивана Томић из Мале Дренове.

На крају можемо рећи да је овога дана, који створи Господ, Благослов Господњи преко Његовог Архипастира био на свим благочестивим хришћанима града Трстеника.

Извор: Епархија крушевачка