Владика Димитрије посетио ђакона којег црногорска полиција четири дана држи на граничном прелазу

Епископ захумско-херцеговачки Димитрије посетио је 29. јуна 2020. године на граничном прелазу Илино брдо ђакона Константина Дојића који је са својим малољетним сином већ четврти дан заробљен на том граничном прелазу, где чека да му буде одобрен улазак у Црну Гору. 

Ђакон Константин већ осам година, врши свештеничку службу при Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу, а иначе је канадски држављанин. Породица ђакона Дојића пролази кроз веома потресну и драматичну ситуацију јер припадници црногорске полиције, на непримерен и груб начин, ђакона Константина и његовог малолетног сина који је и даље са њим на граници, држе раздвојене од ђаконове супруге и друго двоје деце. Црногорска полиција није, чак, дозволила да ђакон Дојић потпише пуномоћје адвоката, покушавајући на све начине да му онемогуће улазак у Црну Гору, у Никшић, гдлје живи и службује осам година. 

Владика Димитрије је оценио да је понашање припадника црногорске полиције према ђакону Константину и његовој породици крајње непримерено и нечовечно и надлежним установама упутио апел на разумијевање, толеранцију, братску љубав и хришћанску одговорност према ближњима.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка