Владика Фотије служио у Имотском

У недељу, 24. октобра 2010. године, Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Фотије служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслужење свештенства и монаштва Епархије далматинске у цркви Успења Пресвете Богородице у Имотском.

У својој беседи Епископ Фотије је тумачио јеванђељску причу о богаташу и убогом Лазару, нагласивши да ова прича има универзалан значај. Она је посебно актуелна данас када људи губе осећај за невољу и потребу другога и тиме постају слични богаташу из ове јеванђељске приче. Богаташи и моћници овога света, често презиру друге људе, као што то често чине и моћне и силне земље према слабијима, али по наведеној јеванђељској причи, они неће наследити Царство небеско, него они који се уподобе убогом Лазару.

Због великог труда и залагања у Црквеној општини Имотски Епископ Фотије је одликовао имотског свештеника јереја Драгана Михајловића чином протонамесника.

После свете Литургије, Епископ Фотије је посетио манастир светог Василија Острошког у Црногорцима, метох манастира Драговића и за његовог настојатеља именовао драговићког јеромонаха Јована (Ковачевића).

Извор: Епархија далматинска