Владика хвостански посетио изложбу Школе калиграфије на Медаковићу

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, Његово Преосвештенство Епископ хвостански Атанасије отворио је синоћ у парохијском дому храма светог Јована Владимира на Медаковићу у Београду, изложбу дечијих радова мале школе калиграфије при овом храму.

Пригодном програму који је пратио целокупно отварање присуствовали су и Архијерејски намесник протојереј-ставрофор Бранко Топаловић, председник општине Вождовац господин Драган Вуканић, директор основне школе ,, Милан Ђ. Милићевић" господин Трипко Међедовић, свештеници овог храма као и велики број родитеља и њихове деце иначе полазника ове школе.

По речима оца Драгана Шовљанског старешине овога храма, школа која броји око стотину деце, чији часови се одржавају сваке суботе од 11,00 до 14,00 часова у парохијском дому, настала је почетком септембра ове године, а на заједничку иницијативу цркве и председника општине господина Драгана Вуканића, са циљем да научи децу лепим писањем, лепим цртањем а што је најважније лепим васпитањем у духу православне вере. Наставнице које воде часове,Татјана Јанковић и Снежана Ђурђевић, захвалиле су свим родитељима који доводе своју децу у цркву на овај курс, објаснивши им сву лепоту писања коју калиграфија садржи у себи, а посебно су се захвалиле на свесрдној помоћи цркви и општини, а посебно вероучитељици Славици Шушњаревић из основне школе ,,Милан Ђ.Милићевић" која је анимирала своју децу у школи да долазе на овај курс.

Преосвећени владика Атанасије такође је поздравио све присутне, благословио сву децу, похваливши заједнички рад цркве, општине и школе рекавши да се управо у том јединству налази пуноћа цркве, нагласивши да све што је лепо и Богу угодно мора успети и опстати. На крају и сам владика заједно са децом и народом опробао се у вештини писања са пером и мастилом.