Владика Иларион служио у Краљевици и Велсници

Владика Иларион служио у Краљевици и Велсници
Владика Иларион служио у Краљевици и Велсници
Владика Иларион служио у Краљевици и Велсници
Владика Иларион служио у Краљевици и Велсници

У суботу 10. октобра 2015. године, на Задушнице, Његово Преосвештенсто Епископ тимочки г. Иларион служио је свету архијерејску Литургију у цркви Светих 40 мученика Севастијских на Старом гробљу у Зајечару. Наша Света Црква данас се молитвено сећа свих упокојених хришћана, поводом чега су се верници Зајечара сабрали на Литургији да се молитвено сете својих сродника и пријатеља представљених у Господу.

Након литургијског сабрања, владика Иларион је са свештенством у 12 часова, на Краљевици код Крста, служио Парастос родољубима из Зајечара и околине, који су 1944. и 1945. године стрељани од комунистичких власти.

На празник Светог Јована Богослова, 9. октобра 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион је посетио Велесницу код Кладова и том приликом одслужио архијерејску Литургију у једином  храму, на територији Тимочке епархије, посвећеном Светом Јовану Богослову. Владики Илариону су саслуживали свештеници кључког намесништва.

У литургијском сабрању молитвеног учешћа узео је председник Општине Кладово г. Драган Будујкић са сарадницима.

На предлог надлежног пароха, протонамесника Мирољуба Павловића, за дугогодишње чланство у Црквено-управном одбору велесничке парохије и показану несебичну љубав и старање о храму, владика Иларион је доделио Архијерејске похвалнице г. Љубиши Бржогићу, председнику одбора и г. Љубиши Топаловићу, почасном подпредседнику одбора. Њихова следећа активност биће изградња новог парохијског дома у порти храма.

Поводом храмовне славе колачар ове године је био г. Петар Рошкић са породицом а за наредну годину пријавио се г. Љубиша Бржогић.

Извор: Епархија тимочка