Владика Иринеј посетио Цркву у Водонги

Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски Г. Иринеј посетио је на Духовски уторак, 25. маја 2010. године, црквено-школску општину Светих апостола Петра и Павла у Водонги. Црква Светих апостола Петра и Павла је пре неколико недеља оскрнављена, јер је у њој, без знања Црквеног Одбора, рашчињени свештеник Драган Сарачевић вршио своје неканонске, безблагодатне и душегубне службе.

Епископ Иринеј, уз саслужење протођакона Саше Чолића, чином малог освећења поново је освештао храм призвавши на њега и све благоверне хришћане који се у овој светињи сабирају, благодат Светог Духа.

Нажалост, будући да је после упада распопа Сарачевића у српски православни храм са његове Часне трпезе нестао Свети Антиминс, Епископу Иринеју је било немогуће, на овај празнични дан служити Свету Литургију и Светим животворним тајнама Васкрслога Богочовека Христа причестити окупљени верни народ.

Имамо наду да ће се у срцима заблуделе браће по крви наћи страх Божји који ће их убућуће одвраћати од бестидних дела и усмеравати их ка признању сопствених заблуда, благодатном покајању и отварању својих срца за неизмерну љубав Божју и своје Свете Српске Православне Цркве која све прашта и прима у свој живоносни загрљај.

Извор: Епархија аустралијско-новозеландска