Владика Иринеј у посети грчком колеџу у Мелбурну

У четвртак, 25. августа, 2011. године грчки православни колеџ "Св Јована" који се налази у Престону, у Мелбурну, угостио  је  Његово Преосвештенство Епископа Иринеја у званичној посети.

Директор ове установе која нуди основно и средње образовање које је признато од стране Викторијског министарства просвете, г. Јоанис Рекоуниотис је примио српско свештенство и описао рад ове установе која учи децу већ скоро четири деценије.

Током обиласка школе, показане су учионице из више области: енглеског и грчког језика, математике и хемије, ликовних уметности, као и пространа спортска дворана која је недавно саграђена.

Г. Рекоуниотис је изразио жељу да се што више српских ђака нађе у овој установи у којој би деца имала прилику да похађају редовне часове као и у свим државним школама, са додатним часовима православне веронауке, српског језика и културе.

У пратњи Његовог Преосвештенства су били протојереј-ставрофор Милан Милутиновић, као намесник Викторије, као и локални пароси, протојереј-ставрофор Мирослав Хаџи-Поповић из Брансвика и протонамесник Владислав Шиповац из Гринзбороа, чији се свети храмови налазе недалеко од грчког колеџа "Св Јован".

Следећи сусрет српске заједнице са грчким Колеџом ће бити 1. октобра код цркве Св Саве у Гринзбороу, где ће културно-уметнички састав овога Колеџа учествовати на Сабору Српског Фолклора.  Права прилика да се српски православни народ северних крајева Мелбурна упозна са радом ове јединствене православне школе.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска