Владика Јефрем посетио Епархију далматинску

Његово Преосвештенство Епископ бањалучки г. Јефрем посетио је 25. фебруара 2020. године Епархију далматинску.

У манастиру Крки, заједно са тамошњом братијом, владику Јефрема је дочекао Епископ далматински г. Никодим: -Ваше Преосвештенство, драги Владико, добродошли у манастир Крку који је место и Вашег подвига. Ви сте сведок неких других времена, сада већ минулих, али, хвала Богу, не и заборављених. Сведок сте на који начин је живела наша света Црква и како је живео наш народ на овим просторима. Захвални смо Вам што сте дошли да видите како сада живимо у нашој милој Далмацији, како је волео то да каже велики владика Милаш  и на који начин се трудимо да очувамо наше свето Православље у српском народу овде.

-Веома сам радостан што се поново налазим у манастиру Крки, где је Господ давно благословио да се оснује школа и да пуним животом живи јака монашка заједница.
И данас је ово светилиште у које гледају и они који су остали и они који су отишли и зато без обзира колико је тешко, будите радосни и поносни. Знајте да сте од Бога, Светог Саве и наше Цркве привилеговани да будете овде, на првој линији одбране наше вере, где се осмишљавају наша прошлост и историја, а ако Бог да, и наша будућност. Крка је за релативно кратко време дала Цркви на десетине епископа, а та светла традиција наставиће се и даље, свештенослужитељи ће излазити одавде и убудуће. Желим Вам успеха, драги Владико, поштујем Вашу жртву, љубав и доброту и молим Вас да истрајете под теретом свога крста, јер колико је крст тежак толико га је часније носити. Нека Бог да наставницима који воде ову децу, а и ученицима такође, много снаге, оптимизма и воље, пожелео је Епископ бањалучки Јефрем подсетивши да је после дуго времена дошао да види манастир Крку и милу му Далмацију, јер је Крка остала у срцу свима који су у њој икад били као снага са којом носе своје послушање.

Извор: Епархија далматинска

Владика Јефрем посетио Епархију далматинску
Владика Јефрем посетио Епархију далматинску
Владика Јефрем посетио Епархију далматинску
Владика Јефрем посетио Епархију далматинску