Владика Јоаникије обишао Саборни храм Светог Симеона Мироточивог у Беранама

Његово Преосвештенство будимљанско-никшићки г. Јоаникије обишао је, на празник Светог великомученика Јевстатија, 3. октобра 2016. године радове на изградњи Саборног храма Преподобног Симеона Мироточивог у Беранама, и са задовољством утврдио да се радови изводе по утврђеном плану.

У присуству надзорног органа архитекте Милана Ћатића, протојереја-ставрофора Драгана Ристића и чланова Одбора за изградњу извршио је преглед досадашњих радова, крово-покривачких и фасадерских радова који су у завршној фази, и похвалио главног мајстора крово-покривачких радова Миливоја Милутиновића Шојгуa и фирму „Белим“ из Београда, која наведене радове изводи у свему према пројектној документацији проф. Предрага Арсића. На hраму се, већ неколико грађевинских сезона, ради прилично интензивно.

Саборни храм Светог Симеона Мироточивог, који ће бити понос и украс не само Берана већ и цијеле Црне Горе, подиже народ, а потребу градњеове светиње препознало је и неколико великих добротвора и приложника који су се, до сада, уградили у светињу, прилозима од једног евра до неколико хиљада. И овом приликом позивамо све људе добре воље да, у складу са могућностима, помогну довршетак радова, који изискују значајна финансијска средства. Прилози се могу уплатити на жиро рачун код Црногорске комерцијалне банке: 510-6457-69 на име: Одбор за изградњу Саборног храма Св. Симеона Мироточивог у Беранама.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка