Владика Јован: Оправдајте име које носите

Јуче је у присуству бројних званица освештан Радио Златоусти, Радио Српске правосалвне Eпархије шумадијске, први и једини црквени радио на територији Шумадије. Чин освештавања уприличио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован уз саслужење крагујевачког свештенства.

Епископ Јован је пожелео особљу Радија да оправдају име које носе, проповедајући златним устима истину православља, уклањајући се од разних заблуда и стереотипних размишљања о Цркви.

Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић који је, такође, присуствовао освештавању Радија, поновио је своје раније тврђење да је овакав медиј неопходан крагујевачкој локалној заједници.

Радио Златоусти Српске православне Епархије шумадијске емитује програм од Петровдана, 12. јула, на подручју Крагујевца и најближе околине. Програм се емитује на фреквенцији 90,5 мегахерца, а ускоро ће бити доступан и преко интернета, на веб страници Радија: www.radiozlatousti.rs

Радио има информативан, верски и културно-образовни програм у коме су најдоминантније емисије: Зашто верујем, Катихизис, Није лако бити фин, Терапија душе, Жеђ, Нас двоје смо једно, Здрав ко дрен, Христос у српској књижевности...

Извор: Епархија шумадијска