Владика Јован у Врбничкој цркви

Владика Јован у Врбничкој цркви
Владика Јован у Врбничкој цркви
Владика Јован у Врбничкој цркви
Владика Јован у Врбничкој цркви

У суботу, 10. новембра 2012. г., Епископ шумадијски г. Јован је служио свету архијерејску Литургију у храму светог архангела Гаврила у Аранђеловцу (Врбичка црква) уз саслужење архијерејског намесника орашачког, протојереја-ставрофора Миће Ћирковића, архијерејског намесника рачанског протојереја Љубише Ђураша, протојереја-ставрофора Драгомира Кеџића и протонамесника Милована Ранковића.

У проповеди након прочитаног одељка из светог Еванђеља, Епископ Јован је нагласио да је молитва средство којим умилостивљавамо Бога: - Као што се родитељ труди да испуни оно зашта га дете искрено замоли, тако и Господ Бог одговара на наше искрене молитве упућене Њему.

Будући да је овог дана наша Света Црква славила светог Арсенија Сремца, другог архиепископа српског, Владика је подсетио да је Арсеније Сремац био светитељ са пуно мудрости, и то не научене мудрости, већ оне која се носи са кућног прага, те је за нас хришћане изузетно важно како се опходимо и како дајемо пример у својим породицама.

После свете Литургије, на којој се већи број верника причестио, Владика Јован је освештао породичну кућу протојереја-ставрофора Ранка Ђураша, а после тога, литургијско сабрање је настављено у ресторану “Тарпош” код домаћина Тике Тимотијевића, узорног и познатог виноградара и енолога чија вина увелико освајају висока признања на домаћим и међународним изложбама и сајмовима.

Извор: Епархија шумадијска