Владика Константин служио са Патријархом Данилом

На празник Усековања Главе Светога Јована Крститеља, у недељу 11. септембра, Његово Преосвештенство Епископ средњоевропски Г. Константин служио је на Светој Архијерејској Литургији и полагању камена темељца за нови румунски храм и црквени центар у Минхену. Овом торжественом богослужењу началствовао је Његово Блаженство Патријарх румунски Г. Данило.

Саслуживало је мноштво архијереја, свештеника и ђакона, између осталог Високопреосвећени Митрополит немачки Августинос (Лабардакис) из Васељенске патријаршије, Архиепископ берлински и немачки Теофан (Галински) и викарни Епископ штутгартски Г. Агапит (Горачек) из Руске Православне Цркве са више архијереја Румунске Православне Цркве, међу којима су били високопреосвећена Господа Митрополити немачки Серафим (Јоанта), те западно- и јужноевропски Јосиф (Поп) и Преосвећени епископ кронштатски, викар за Немачку, Г. Софијан (Патруњел).

Српску Православну Цркву су као служашчи представљали, осим Преосвећеног Владике Константина, протојереј Бранислав Чортановачки из Минхена и ђакон Златибор Којадиновић из Нирнберга.

У поподневним часовима, Преосвећени Епископ Г. Константин служио је вечерње у српском православном храму Св. Јована Владимира у Минхену.

Његово Блаженство Патријарх румунски Г. Данило налази се у вишедневној посети Немачкој поводом полагања камена темељца за нови црквени центар у Минхену и поводом учешћа на тамошњем „Интернационалном мировном сусрету“ (11-12. септембар). Патријарх Румунске Православне Цркве налази се у Немачкој на позив надбискупа минхенско-фрајзиншког, кардинала Рајнхарда Маркса, и председнице Парламента Баварске, Барбаре Штам.

Извор: Епархија средњоевропска