Владика Митрофан служио у Нијагари

Владика Митрофан служио у Нијагари
Владика Митрофан служио у Нијагари
Владика Митрофан служио у Нијагари
Владика Митрофан служио у Нијагари

У недељу, 4. децембра 2016. године, на дан Ваведења Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство др Митрофан, Епископ канадски, служио је свету архијерејску Литургију у украјинском храму Светих апостола Петра и Павла у Нијагари, уз саслужење проте Лазара Вукојев и проте Првослава Пурић, а поводом славе Кола српских сестара.

Свети храм је био испуњен верницима од којих се четрдесетак причестило. У надахнутој проповеди, Епископ је подсетио вернике шта је важно а шта споредно у животу чинити, по речима Господа Христа, упућеним Марти из прочитаног Светог Јеванђења: Марта, Марта, бринеш се и трудиш за много а само је једно потребно... Владикаје истакао значај Пресвете Богородице у домостроју спасења рекавши да се без Ње не може замислити ни Господ Христос, нити Он без своје Мајке Пресвете Богородице.

Након свете Литургије владика Митрофан је преломио славски колач и багословио трпезу. Кума славе је била протиница Милица Вукојев, која је и појала за певницом заједно са јерејем Миленком Зецом.

На славском банкету, који је својим присуством увеличао парох Светогеоргијевског храма у Нијагари протојереј Дејан Обрадовић, Епископа је поздравио прота Лазар, администратор парохије, изражавајући радост и задовољство како своје тако и парохијана и посебно чланица Кола српских сестара, истичући да се истог дана обележава и 46-годишњица свештеничке службе епископа Митрофана. Прота је истакао да његова парохија по броју парохијана спада међу мање у Епархији канадској али да је одликује оданост Епархији и Епископу. Преосвећеног Владику су поздравили председник парохије г. Драго Ковач и потпредседница Кола српских сестара др Снежана Ратковић.

Извор: Епархија кандска