Владика Сергије у Каселу

Владика Сергије у Каселу
Владика Сергије у Каселу
Владика Сергије у Каселу
Владика Сергије у Каселу

Поводом своје прве канонске посете Његово Преосвештенство Епископ средњоевропски г. Сергије посетио је град Касел у недељу Мироносица, 26. априла 2015. године. Владика Сергије је началствовао је евхаристијским сабрањем у храму Светог кнеза Лазара у Каселу. Саслуживали су синђел Метеодије (Марковић), као и протонамесници Синиша Вујасиновић,  Младен Јањић, Славиша Спасојевић и Александар Перковић. У току Литургије владика Сергије је одликовао презвитера Александра Перковића, пароха каселског, достојанством протонамесника.

У својој беседи Владика је подсетио на величину и дело Светих  Мироносица и истакао ревност данашњих побожних жена и мајки које ревносно васпитају своју децу у вери православној. -Васкрсли Господ наш Исус Христос, међу првима се јавио женама Мироносица по своме васкрсењу које су то прве обвјавиле светим Апостолима, ту незалазну и најрадоснију вест живота вечнога, радост над радостима, истакао је владика Сергије.

Након свете Литургије одржан је пригодан културно-уметнички програм трудом најмлађих парохијана из Касела, потом је уприличена за све присутне трпеза љубави, трудом црквене општине Касел и благочестивих парохијана.

Извор: Епархија средњоевропска