Владика Теодосије: Од посебне важности обнова српских домова у којима се слави име Божије

Божић је данас свечано прослављен и у Високим Дечанима где је Свету литургију служиовикарни Епископлипљански Г. Теодосијеса монаштвом манастира. Како из Дечана јавља уредник КИМ радија, ЖивојинРакочевић, радост Христовог Рођењаса монаштвом су поделили гости из Србије и представници српских метохијскихсредина. Епископ Теодосије је рекао да је Божић као и увек донео много радости.„Богомладенац је дошао на свет да спасе човека, да спасе род људски. Ми сетрудимо да дочекамо тог најдражег госта који ће нас обдарити многим небескимдаровима", рекао је Владика Теодосијеи нагласио важност повратка у Метохију и потребу обнове пуног живота Срба којисе враћају.

„Нама је од посебне важности обнова српских домова у којима се слави Божић ииме Божије. Сигурно је да њима није лако, сигурно је да живе у немаштини. Јажелим да они доживе духовну срећу и радост која се понавља већ 2000 година",рекао је Владика Теодосије.

Владо Манојловић из Гораждевца, пожелео је свима срећан Божић уз поруку даје црква једина институција којој народ верује. „ Ја сам хтео да се иселим саКосова у Србију. Долазили су министри обећавали али ми нико није помогао. Ондасу ми помогли из Дечана, ВладикаТеодосије. Почео сам да радим и остао овде", рекао је Манојловић. Дечане суданас посетили и Андреј Дронов, шеф руске мисијеу Приштини, и шеф ЕУЛЕX-а Ив Де Кермабон.

Извор: КИМ Радио