Владика Василије одликовао орденом Светога Саве господина Зорана Стевановића

Владика Василије одликовао орденом Светога Саве господина Зорана Стевановића

Његово Преосвешетнство Епископ зворничко-тузлански Г. Василије примио је данас, 7.фебруара 2012. године,  у згради Митрополије у Зворнику начелника Општине Зворник господина Зорана Стевановића. У дужем разговору, саговорници су се дотакли важних тема живота из наше Свете Цркве на територији зворничке општини.

Преосвећени Владика Василије изразио је задовољство односом општинских структура према Српској Православној Цркви као и према свим људима добре воље који егзистирају на подручју зворничке општине.

Том приликом Владика Василије је додијелио г. Стевановићу орден Светога Саве којим га је одликовао Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве на предлог Његовог Преосвештенства. „Господине Зоране, ово признање вам долази као награда за ваше залагање на изградњи Саборног храма у Зворнику, изградњи храмова на подручју зворничке општине, јачању светосавске духовности и једнак однос и љубав према свим људима добре воље. У нади да ћете у будућности наставити још усрдније да идете путем Светога Саве, желим вам свако добро од Господа“, истакао је Владика Василије.

Начелник општине Зворник захвалио се Преосвећеном Владики Василију истакавши да му је ово највеће признање у животу које га обавезује да свој посао обавља још боље у славу Бога, на радост наше Свете Цркве и задовољство свих грађана.

Извор: Епархија зворничко-тузланска