Владимир Путин честитао Русима Рождество Христово

Председник Русије Владимир Путин честитао је православним хришћанима у Русији  празник Рождества Христовог. -Овај празник нам дарује радосно расположење, буди најсјајнија осећања и мисли. Ми смо уједињени око идеала добра, љубави и милосрђа. Ове трајне вредности играју посебну улогу у историји Русије, јер вековима су представљали духовну и моралну основу друштва, рекао је у свом обраћању председник Путин.

Путин је нагласио да Руска Православна Црква и друге вероисповести у Русији данас настављају традицију одговорног служења и помагања људима да прихвате веру која их снажи на животном путу. Председник је такође нагласио улогу хришћанских конфесија Русије у образовању младих генерација, јачању институција породице, материнства и односа према деци, као и хармонизацији међуетничких и међурелигијских односа. Према његовим речима, тај огроман и озбиљан рад заслужује дубоко и искрено поштовање.

-Волео бих да православни хришћани, сви грађани Русије који славе Божић, нађу срећу, мир и успех у својим добрим делима и настојањима, - рекао је председник руске државе.

Извор: Православие.ру