Волимо Бога и бићемо свети!

Волимо Бога и бићемо свети!
Волимо Бога и бићемо свети!
Волимо Бога и бићемо свети!
Волимо Бога и бићемо свети!

Ђурђевдан у манастиру Боговађа

Ових дана, видели смо како земља зависи од неба. Без кише, воде и сунца она не може живети. Баш као и човек, коме без Бога нема хране, ни хлеба, ни вина - Светог причешћа, којим се са Богом сједињујемо и обожујемо. Након вишедневних киша, Господ је за Ђурђевдан даривао сунце, да нас греје док низом обичаја славимо Светог Великомученика Георгија. Ранохришћански Победоносац волео је Господа целим бићем и за Њега пострадао. Баш како данас, сведочећи свето име Христово, страдају мученици у Сирији. Али, да бисмо задобили светост и ушли у Царство небеско, не морамо да страдамо. Довољно је да љубимо Господа и све људе света, да праштамо, не светимо се и не осуђујемо, део је ђурђевданског слова владике Милутина на свечаности у манастиру Боговађа.

- Наша светост или пакао зависе од нас самих. Слобода дата човеку је велика тајна. Можемо љубити Господа или га вређати и псовати... Свети оци кажу да ако мрзимо и једног човека, Царство небеско је затворено за нас. Најлепше и најсигурније за све нас јесте да будемо са Богом и волимо сваког човека. Како је наш свети Патријарх Павле говорио: „Будимо људи!“. То није никакво чудо, то може свако - поручио је владика Милутин.

Честитајући славу обитељи Боговађе, владика Милутин заблагодарио је Господу што нам је подарио честито сестринство манастира на челу са мати Агнијом да се моли за нас. Такође, ваљевски архијереј помолио се да заступништвом Светог Георгија Господ умножи сестринство и верни народ који са њима молитвену љубав дели.

Извор: Епархија ваљевска