Волонтирање ученика Богословије у Фочи

Волонтирање ученика Богословије у Фочи
Волонтирање ученика Богословије у Фочи
Волонтирање ученика Богословије у Фочи
Волонтирање ученика Богословије у Фочи

Темељ хришћанства и науке Христове најбоље се осликава у животу Цркве који је сав усмјерен на узајамно помагање и љубав према ближњима.

Волонтирање и јесте свјетли примјер несебичног залагања и хуманости на дјелу - даривања оних, којима је помоћ највише потребна. Његујући овај друштвени етос солидарности, млади волонтери Богословије Светог Петра Дабробосанског, у оквиру сарадње Управе Богословије и Службе за ментално здравље Дома здравља у Фочи, помогли су двије породице обиљеживши тиме Свјетски дан волонтера.

Најприје је у Дому здравља у Фочи уручена помоћ социјално угроженој породици - пакет са основним животним намирницама. Након тога, у пратњи представница Службе за ментално здравље - дефектолога др Снежане Голијанин и психолога Маје Вујичић, ученици Богословије: Александар Бијелонић, Негован Симић и Милан Веселиновић, посјетили су гђу Слободанку Лечић и њену ћерку Ивану.

Разлог посјете била је помоћ у обављању кућних послова. Иначе, Ивана је непокретна од своје 11 године, а о њој се брине само њена мајка. Како би донекле олакшали свакодневну борбу ове храбре породице са нимало једноставним животним изазовима, ученици су помогли тако што су пренијели дрва за огрјев.

Након разговора са Иваном и топлог пријема, богослови су пошли у школу како би са својим другарима подијелили утиске са данашњег хуманог задатка.

Никола Ковач, проф.

Видео прилог АТВ Бања Лука: