Врбица у Требињу

Врбица у Требињу
Врбица у Требињу
Врбица у Требињу
Врбица у Требињу

Малишани из требињских вртића и верни народ обилежили су Лазареву уботи уи Врбицу литијом кроз град до Саборног храма, где су добили благосиљане врбове гранчице. У недељу, 1.априла 2018. године, на празник уласка Господњег у Јерусалим - на Цвети, у храму Свете мученице Недеље у Талежи свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Борис Бандука уз саслужење верног народа.

У току Васкршњег поста у храмовима на подручју треће требињске парохије служене су свете Литургије и то: На Теодорову суботу у храму Светог великомученика Георгија у Бобовиштима, у недељу трећу поста у храму Светог великомученика Георгија у Гомиљанима, у недељу четврту поста у храму Рођења Пресвете Богородице у Шћеници и у пету недељу поста у храму Свете великомученице Варваре у Ђедићима.

Свечани улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим са радошћу је прослављен у Саборном храму Вазнесења Господњег у Чапљини. Празничну слику употпуниле су освећене врбине гранчице, чиме је уз свете евхаристијске дарове и целокупна творевина испратила свог Спаситеља на пут страдања, али са надом да дочека поклоњење и светом Васкрсењу Његовом. Након свете Литургије дружење је настављено у Парохијском дому.

Врбица у Љубињу је прослављена радосно. Упркос олујном невремену, деца су дошла у храм да учествују у радости празника. Свечани улазак Христов у Јерусалим прослављен је у Крајпољу. 

Извор: Епархија захумско-херцеговачка