Вредне донације у новцу и медицинској опреми из Аустралије

Вредне донације у новцу и медицинској опреми из Аустралије

Дом здравља у Грачаници је примио веома вреднe донацијe у новцу и опреми, а коју је упутила Митрополија аустралијско-новозеландска Српске Православне Цркве и други добротвори.

Помоћ се састоји од новчаног дела у износу од 300000 динара - (РСД) и медицинске опреме: 2 дефибрилатора (које је лично даровао фитнес тренер Александар Вујатовић) апарат са сондом за аускултацију срчаних тонова код трудница, један Littmann електронски стетоскоп и два Littmann класична педијатријска стетоскопа, дигитални топломер, два паковања пластичних уложака за отоскоп, аудио компакт дискови за обуку лекара са снимљеним срчаним шумовима и плућним тоновима.

Ову медицинску опрему и новац, који су дар Епархије аустралијско - новозеландске, из далеке Аустралије допремио је г. Славко Токановић, који је већ у више наврата организовао хуманитарну помоћ Срба из Аустралије. Како је истакао г. Токановић, ова новчана средства је упутио Епископ Митрополије аустралијско - новозеландске Г. Иринеј (Добријевић), који је и до сада организовао многе акције помоћи Србима на Космету, и кога увек препознајемо као великог добротвора и хуманисту.

Друга донација је новчана и упутио ју је брат г. Токановића, у износу од 45 аустралијских долара. Овај племенити и благочестиви младић је од својих скромних студентских прихода успео издвојити новчани прилог за помоћ здравственој установи на Косову и Метохији.

Руководство Дома здравља у Грачаници најтоплије  је заблагодарило Његовом Преосвештенству Епископу Иринеју, Србима из Аустралије и Новог Зеланда, г. Славку Токановићу и његовом брату на даровима који су Србима са Косова и Метохије највреднија чињеница да постоји братска солидарност, пажња и молитвена подршка у овим тешким данима.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска