Врховни Католикос свих Јермена посетио болницу у Либану

Уочи Божића, који западне Цркве светкују према грегоријанском календару, Његова Светост Патријарх-Католикос свих Јермена Карекин II допутовао је у болницу Азунија у месту Куф у Либану. Директор и медицинско особље дочекали су Његову Светост и с њим водили разговоре. После извешатаја о стању у овој установи, као и о плановима за будућност, Католикос им је заблагодарио на преданом и савесном раду међу болеснима и старима у овој јерменској заједници.

У наставку се Његова Светост састао с пацијентима и капеланима болнице, који су извели академију уз певање традиционалних божићњих песама. Католикос је разговарао с болесницима, дао им свој благослов и разделио божићње поклоне. У наставку је посетио веома болесне и онемоћале који  нису могли напустити кревет. С њима је такође разговарао и молио се, а свештеници су их причестили.

Болница Азунија води порекло још од рада Јакоба Кинцлера, који је после геноцида над Јерменима довео њихову сирочад у Газир 1922. године, установио сиротиште, а касније се преселио у санаториум Азунија где се старао о  преживелим Јерменима болеснима од туберколозе.

Извор: ОСР (превод Радимир Ракић)