XIX Међународна конференција о образовању у Москви

У понедељак 24. јануара 2011. године у Москви је отпочео рад 19 Међународне конференције о образовању на тему Црква и држава: сарадња у заједничким задацима. Конференцију је пригодном беседом отворио Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Г. Кирил.

Првом дану рада конференције присуствовали су сви релевантни првојерарси - задужени за социјални и харитативни рад Московске Патријаршије, али и они који су у органима који имају сталне контакте са државом, заједно са високим представницима Руске Федерације, али и представници Православних помесних Цркава и бројни представници владиних одбора и друштвених огранизација. Господин Полтавченко је прочитао поздравно писмо скупу које је упутио председник Руске Федерације Дмитриј Медведев. Поруке скупу упутили су и премијер Руске Федерације Владимир Путин, председник Руске Думе, градоначелник Москве и остали.

Учесници конференције ће радити три дана, а све време ће бити организовани панели, округли столови и расправе на теме: Катихизис и Свете Тајне у Цркви, Црква и школа, Породица у савременом свету, Начини Божјег Промисла и патристичко наслеђе, Црква и друштво, Црква и култура, Црква и мас медији, Друштвена служба Црква, Хришћанство и наука и Црква и рад младих.

Извор: DECR Communication Service, фотографија Patriarchal Press Service, www.otdelro.ru