За дечји осмех

Књиге афоризама за децу Александра Чотрића "Својеглава књига" и "Дечја посла" представљене су 12. априла у Министарству вера и дијаспоре, у организацији тог министарства и часописа "Светосавско звонце".

Малишане и њихове наставнике веронауке речима добродошлице најпре су поздравили државни секретар ресорног министарства господин Миодраг Јакшић и госпођа Радмила Мишев, главни и одговорни уредник "Светосавског звонца".

Представљању књиге је заједно са својим вероучитељима и учитељима присуствовало више од 70 ученика београдских основних школа: "Браћа Барух", "Дринка Павловић" и "Старина Новак". Њима су аутор Александар Чотрић и његове колеге Александар Баљак, Драгутин Минић Карло, Бојан Љубеновић, Дејан Милојевић и Ненад Вучетић прочитали најзанимљивије афоризме за децу.

Деца су са великим одушевљењем и раздрагано реаговала на афоризме, кратку књижевну форму, њима намењену. Александар Чотрић је најавио Антологију афоризама за децу "Раздељак", коју ће ускоро објавити Завод за уџбенике из Београда.

Извор: Светосавско звонце