За живот достојан младости!

Никола Мркајић је двадесетчетверо-годишњи момак из Шимановаца, који доживио тешку саобраћајну несрећу прије четири године.

У тој несрећи, задобио је тешке повреде мозга и био у коми три мјесеца. Захваљујући његовој младости и великој жељи за животом премашио је сва очекивања љекара, пробудивши се. Уследио је дуготрајан опоравак (први кораци, прве ријечи) у бањама и медицинским институцијама у Србији. Све што се за Николу у Србији могло урадити по питању опоравка, учињено је. Потврду могућег даљег опоравка дао је Николин неуролог, због чега је ступљено у контакт са Московском клиником „ НеуроВита", одакле је стигао потврдан одговор и гаранција руских стручњака да уз помоћ трансплатације матичним ћелијама, Никола може достићи чак 90% здравственог стања које је имао прије несреће.

Уз помоћ акције "Помозимо Николи Мркајићу да живи живот достојан младости", у којој су учествовали прије свега Николини пријатељи и родбина, затим Николини суграђани, околни мјештани, општина Пећинци, Светосавска омладинска заједница Петропавловског храма из Бијељине и велики број јавних личности из свијета музике и спорта, обезбјеђена су срества за пет одлазака у Москву. Последњи одлазак је био у септембру 2013. године, којим је, на огромно одушевљење руских љекара, Никола показао значајан напредак. Наредни одлазак је заказан за 1. април текуће године и потребно је прикупити 6.800 еура.

Уколико желите и можете да помогнете, уплату можете извршити на следеће жиро рачуне:

Девизни жиро рачун за уплате из иностранства:
SWIFT: RZBSRSBG
RAIFFEISEN BANKA AD BEOGRAD, RS,
broj racuna: RS 35265050000022975643
Sunčica Mrkajić Mandić, Sokak 14, Šimanovci Republika Srbija
Динарски жиро рачун: 265-0000000015493-88
Сунчица Мркајић Мандић, Сокак 14 Шимановци Република Србија
За Републику Српску:
Светосавска омладинска заједница Бијељина
Hypo Alpe Adria-Bank: 5520370002746260

ПОМОЗИМО НИКОЛИ МРКАЈИЋУ ДА ЖИВИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН МЛАДОСТИ!

Извор: Епархија зворничко-тузланска