Задушнице у Сокоцу

Задушнице у Сокоцу
Задушнице у Сокоцу
Задушнице у Сокоцу
Задушнице у Сокоцу

У храмовима Црквене општине и парохије соколачке, у суботу 22. фебруара,  литургијски и молитвено обиљежене су зимске Задушнице. Служене су свете Литургије и парастоси, а велики број вјерника посјетио је гробове својих упокојених сродника. Свету Литургију у храму Преподобне мајке Параскеве на Војничком гробљу „Мали Зејтинлик“, служио је протојереј Златко Богдановић уз саслужење ђакона Миленка Бакмаза.Велики број вјерника, из готово свих крајева Републике Српске, организовано су пристигли како би се помолили за душе сродника сахрањених на овом војничком гробљу, који су своје животе положили бранећи вјеру православну и своју отаџбину.

На овом гробљу у Сокоцу сахрањено је близу 1.000 родољуба са подручја сарајевско-романијске регије, погинулих у посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату.

Свету литургију у храму Светога Пророка Илије – Романијској Лазарици служио је протојереј-ставрофор Милорад Љубинац, а у параклису Преподобног Јоаникија Девичког у Епархијском дому протојереј-ставрофор Борис Бандука.

Извор: Епархија дабробосанска