Захвалница Амбасаде Србије Митрополији црногорско-приморској за помоћ угроженима од поплава

Амбасадор Србије у Подгорици Његова екселенција  Зоран Бингулац данас је уручио захвалницу Амбасаде Митрополији црногорско-приморској за помоћ угроженима од недавних поплава у Србији.

Бингулац је захвалницу уручио Митрополиту црногорско-приморском Господину Амфилохију у згради Митрополије на Цетињу.

Током дужег пријатељског разговора, коме је присуствовао и протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије, амбасадор Бингулац је захвалио на насебичној помоћи коју су свештенство, монаштво и вјерни народ Митрополије пружили угроженима од недавних поплава.

Митрополит Амфилохије је говорио о својој посјети Обреновцу тих дана.

Бингулац је посебно истакао случај када су манастир Светог Николе на Пелевом бријегу и Братоножићи средства намијењена за манастирску славу преусмјерили за помоћ пострадалима од поплава и да је, дирнут тим гестом, посјетио манастир.

Након сусрета са ВПреосвећеним Митрополитом амбасадор Србије је у изјави Радио Светигори казао да је захвалница коју је данас уручио Владици Амфилохију уствари захвалница српског народа Митрополији за све што је учинила за браћу у Србији  у тренуцима страдања од поплава.

„Пратећи тих дана како се преко Митрополије прикупља и отпрема помоћ угроженима, ја сам имао осјећај као да је велика поплава погодила не Србију него Црну Гору. Несрећа не познаје границе, а такође ни солидарност не познаје границе. Још једном, изражавам велику захвалност Митрополији за све што је у тим тешким тренуцима учинила за српски народ“, казао је амбасадор Бингулац.

Извор: Митрополија црногорско-приморска