Заиграјмо за Пребиловце

Заиграјмо за Пребиловце
Заиграјмо за Пребиловце
Заиграјмо за Пребиловце
Заиграјмо за Пребиловце

Под слоганом „Заиграјмо за Пребиловце“, у организацији Епархије захумско-херцеговачке, Црквене општине Чапљина, Општине Невесиње, ФК Вележ из Невесиња и Клуба навијача из Невесиња одиграна је, на дан прославе Светих пребиловачких новомученика, хуманитарна утакмица за изградњу првог спортског терена у Пребиловцима, између ветерана ФК Црвена Звезда из Београда и ФК Вележ из Невесиња.

Организацију утакмице помогли су и ХЕТ Требиње, Град Требиње, Општина Чапљина, Општина Љубиње, фирма Кока Продукт Љубиње и Љбиље Љубиње, као и сви гледаоци који су куповином карте дали допринос овом догађају и тиме помогли саму организацију. Сав приход од утакмице искористиће се за почетак радова на изградњи спортског терена у Пребиловцима. На одушевљење присутних гледалаца Црвена звезда је постигла три а Вележ један гол.

По завршетку утакмице организована је вечера на којој су представници ФК Вележ и Општине Невесиње уручили поклоне ветеранима Црквене звезде и међусобно разменили утиске одушевљења заједничким сусретом, са жељом да ова посета не буде њихова последња. Пре поласка за Београд делагација ветерана посетила је храм Христовог васкрсења у Пребиловцима чију су градњу помогли и 1991. године.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка