Заједнички концерт братских хорова у Крупњу

Црквени хорови из Крупња и АлексинцаЦрквени хор "Света Три Јерарха" из Крупња негује лепу праксу да радост певања на свом годишњем концерту подели са неким сродним хором. Овај пут то је био црквени хор "Свети Никола" из Алексинца.

Танане нити духовне акустике повезале су два хора ове снежне новембарске вечери, тако да су сви заједно са публиком у Дому културе "Политика" у Крупњу, имали доживљај који ће се дуго памтити. На крилима песме здружени хорови су присутне љубитеље духовног појања винули у сфере узвишене лепоте.

Надахнуће оба хора било је снажно и искрено. У појању се могла осетити кристализација духа и добре воље. У сали крупањског Дома културе и у срцима оних који су имали срећу да присуствују овом концерту још дуго ће вибрирати глас из солистичких деоница које је отпевала мр Марина Гавриловић, која је уједно и диригент црквеног хора из Алексинца.

Црквени хор "Света Три Јерарха" из Крупња, предвођен хоровођом, протођаконом Зораном Кокановићем, показао је плод осмогодишњег постојања, упорног рада и молитвеног певања, на радост присутних. Све сигурнији и зрелији у интерпретирању, хористи из Крупња са својим гостима из Алексинца приредили су несвакидашњи празник у славу Бога и у част духовне песме.

Нису се ни слегли утисци са концерта, а два хора су сутрадан (у недељу 18. новембра 2007. године) поново заједно певали на Светој Литургији у храму Вазнесења Господњег у Крупњу. Била је то круна лепог дружења два братска, црквена хора и потврда њихове несумљиве мисионарске улоге.

Вучина Бурић