Заменик жупана Ђорђе Ћурчић примио свештенство СПЦ

Прошлог четвртка заменик жупана вуковарско-сремске жупаније господин Ђорђе Ћурчић примио је у Палачи Срем у Вуковару Генерацију Карловачких богослова а сада свештеника која се окупила у Винковцима у поводу прославе 17 година матуре.

Сусрет генерације Карловачких богослова 1989-1993 одржава се сваке године а овога пута домаћин је била Винковачка парохија и њен свештеник Прота Прердаг Азап. У оквиру овога сусрета одслужена је најпре света Литургија у Храму светог Духа у Винковцима, а потом је у Вуковару уприличен пријем у седишту Вуковарско-сремске жупаније где је свештенике и њихове супруге примио дожупан Ћурчић који их је упознао с радом Жупаније и конкретном сарадњом с СПЦ.

По завршетку пријема сви гости и узваници су заједно с дожупаном Ћурчићем отишли у ресторан Морнар на Дунаву где је припремљен свечани ручак.

Свештенство ове генерације у току ових година показало је успешан рад на подручју деловања и мисије Српске православне цркве, а живе и раде на свим просторима бивше Јогославије, у Лозници, Ваљеву, Бјеловару, Вуковару,Винковцима, Зрењанину, Дервенти, Новој Вароши и Прњавору. Разредни старешина ове генерације богослова је садашњи ректор Богословије Светог Арсенија у Сремским Карловцима, проф.протојереј-ставрофор Душан Петровић.

Извор: Епархија осечко-пољска