Заветна слава храма у Миријеву

Заветна слава храма у Миријеву
Заветна слава храма у Миријеву
Заветна слава храма у Миријеву
Заветна слава храма у Миријеву

У храму Светог пророка Илије у Миријеву свечано је прослављен празник Светог Спиридона Тримитунски, који се у овом београдском насељу заветно слави дуже од века. Молитвеним сабрањем је началствовао протојереј-ставрофор Ратко Аксентић, који је произнео надахнуту беседу о значају Светог Спиридона за житеље Миријева, уједно честитавши домаћину славе г. Слободану Димићу и његовој породици, уз захвалност што се стара и позната миријевска породица Димић увек прихватала кумства на храмовним славама.

У вечерњим часовима је служена света тајна јелеосвећења, која је постала својеврсна традиција на дан овог дивног Божјег угодника и чудотворца, уз учешће седам свештеника из више београдских храмова. И током вечери храм је био испуњен верницима из свих крајева града, који су се молитвом и постом припремили да буду помазани освећеним јелејем на исцелење душе и тела. О значају ове свете тајне и припреми за исту дивно је беседио протојереј-ставрофор Драган Предић.

Братство храма позвало је верни народ да прилозима помогне лечење оболеле девојчице Мие Торбице и уједно изразило захвалност на доброти свима који су помогли да се прикупи 50.000 динара за њено лечење. 

текст: јереј Борислав Петрић, фотографије: ђакон Радомир Маринковић