Завршен Светосавски омладински камп

Завршен Светосавски омладински камп
Завршен Светосавски омладински камп
Завршен Светосавски омладински камп
Завршен Светосавски омладински камп

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског г. Хризостома и безрезервном подршком свих епархијских субјеката, организован је други по реду Светосавски омладински камп на простору подручне Епархије. У периоду од 9. до 23. јула 2016. године 35 дјеце боравило је у манастиру Светога оца Николе на Озрену.

За полазнике кампа изабрана су дјеца која су се својим залагањем истакла на часовима вјеронауке или у њиховим парохијским црквама. Полазници су били из сљедећих средина: Добој, Зворник, Бијељина, Сребреница, Брчко, Лопаре, Угљевик, Јања, Пелагићево, Прибој.

Функционисање кампа се одвијало по раније припремљеном плану и програму дневних активности. То је подразумијевало редовно похађање богослужења у манастирском храму, учествовање у часовима вјеронауке. За ову прилику посебно су организоване појачка и калиграфска радионица. Несебичан допринос дали су и узели учешће у раду кампа чланови Одреда извиђача и Петрова и запослени у Дому здравља из Петрова, те предавачи у школи иконописа Одигитрија из Бијељине. 

Такође, полазници су имали прилике да своје слободно вријеме проведу бавећи се спортом, играјући друштвене игре, гледајући документарне филмове, шетајући Озреном, а организоване су и двије педагошке екскурзије. Том приликом посјетили смо Бијељину, Тузлу, Теслић, Добој, Бању Врућицу и Гојаковац.

Пројекат православног омладинског кампа реализован је личним средствима Епархије зворничко-тузланске и подршком организације World Vision, те несебичним залагањем управе манастира Светог Николе на Озрену на челу са висопреподобним архимандритом Данилом.

Извор: Епархија зворничко-тузланска