Завршена настава у Цетињској богословији

У уторак, 30. маја 2017. године, одржана је VIII редовна сједница Наставничког савјета Богословије Светог Петра Цетињског у школској 2016/2017. години, којом је пресједавао ректор Богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић. На сједници је секретар проф. Драган Радоман прочитао записник са претходне сједнице и пристигле акте. Разредне старешине поднијеле су извјештај о успјеху и владању ученика а било је ријечи и о предстојећој матури. Наставнички савјет је истакао да је од педесет ученика њих 16 завршило са одличним успјехом а 22 ученика је постигло врлодобар успјех.

У сриједу, 31. маја 2017. године, одслужена је Литургија у Цетињском манастиру и чин благодарења поводом завршетка школске године. Литургију су служили протојереј-ставрофор Бранко Тапушковић, протосинђел Исак Симић и професор Богословије ђакон Душан Биговић. Литургији и благодарењу су присуствовали ректор и професори и сви ученици. Потом су разредне старешине подијелиле свједочанства ученицима пожељевши им успјешан и благословен љетњи распуст.

Наредних дана у Цетињској богословији биће богословски испит зрелости и матура за ученике XXI генерације обновљене Богословије (2012-2017). Изасланик Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве на матури је Његово преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије Ракита. На матури ће изаћи 15 кандидата који ће полагати писмени дио испита и усмени дио из девет предмета.

Извор: Митрополија црногорско-приморска